Source_thinzar’s blog: Taunggyi Trip 2010 – 5 အပိုင္း၅ – ေတာင္ၾကီးေစ်းေန႔
ေတာင္ၾကီးကို အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ အခ်က္ေတြထဲက တစ္ခုကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ အသီးအႏွံ ေတာ္ေတာ္ ေပါတာပါဘဲ။ မိုးေႏွာင္းပိုင္း ၾသဂုတ္၊ စက္တင္ဘာေလာက္ ဆိုရင္ ၾသဇာသီး၊ တယ္သီး၊ ေထာပါတ္သီး ေတြ လွိဳင္လွိဳင္ထြက္တဲ့အခ်ိန္ျဖစ္ျပီး ေဆာင္းအကုန္ ေႏြအကူး ကေတာ့ စေတာ္ဘယ္ရီ ေပၚတဲ့အခ်ိန္ျဖစ္ပါတယ္။ ေဆာင္းတြင္းျပန္ရင္ လိေမၼာ္သီးေလာက္ဘဲ ရွိျပီး ေႏြအကုန္ မိုးအကူးဆိုရင္ သရက္သီးေလာက္ဘဲ ေပါတာ။ ဒီတစ္ေခါက္ျပန္ေတာ့ ေထာပါတ္သီးနဲ႔ ၾသဇာသီးကို ေန႔တိုင္းလိုလို စားခဲ့တယ္။ တယ္သီးကို ပလတ္စတစ္အိတ္အလုံနဲ႔ခ်ည္၊ ေရအျပည္႔ထည္႔ထားတဲ့ အိုးထဲ ထည္႔ျပီး ၂ပါတ္ေလာက္ ထားလို႔ ရလာတဲ့ တယ္သီး အၾကြပ္သီးဆိုတာလဲ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထဲမွာေတာ့ ေရေျပာင္းဖူး နဲ႕ ဆလတ္ရိုးကို ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။
(ကင္မရာ တကားကားနဲ႔ ေစ်းသြားခဲ့တဲ့ ေစ်းေန႔တစ္ေန႔ကေပါ့။)
Tags: Acid, Burma, Cell (biology), Old Spice, Proton, Recreation, Shan State, Taste
April 4, 2011 at 11:55 am |
တယ္သီး english name သိရင္ေျပာပါ
ဓါတ္ပံု ရွိရင္လည္းပို.ေပးပါ
April 11, 2012 at 3:38 am |
hi do you mind to share more in english so that i can understand more about myanmar food 😀
I like chin paung kyaw very much since my myanmar friend introduced this dish to me 🙂