Kalaw-Taungyi: ေတာင္ၾကီးေစ်းေန႔

Source_thinzar’s blog: Taunggyi Trip 2010 – 5 အပိုင္း၅ – ေတာင္ၾကီးေစ်းေန႔

ေတာင္ၾကီးကို အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ အခ်က္ေတြထဲက တစ္ခုကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ အသီးအႏွံ ေတာ္ေတာ္ ေပါတာပါဘဲ။ မိုးေႏွာင္းပိုင္း ၾသဂုတ္၊ စက္တင္ဘာေလာက္ ဆိုရင္ ၾသဇာသီး၊ တယ္သီး၊ ေထာပါတ္သီး ေတြ လွိဳင္လွိဳင္ထြက္တဲ့အခ်ိန္ျဖစ္ျပီး ေဆာင္းအကုန္ ေႏြအကူး ကေတာ့ စေတာ္ဘယ္ရီ ေပၚတဲ့အခ်ိန္ျဖစ္ပါတယ္။ ေဆာင္းတြင္းျပန္ရင္ လိေမၼာ္သီးေလာက္ဘဲ ရွိျပီး ေႏြအကုန္ မိုးအကူးဆိုရင္ သရက္သီးေလာက္ဘဲ ေပါတာ။ ဒီတစ္ေခါက္ျပန္ေတာ့ ေထာပါတ္သီးနဲ႔ ၾသဇာသီးကို ေန႔တိုင္းလိုလို စားခဲ့တယ္။ တယ္သီးကို ပလတ္စတစ္အိတ္အလုံနဲ႔ခ်ည္၊ ေရအျပည္႔ထည္႔ထားတဲ့ အိုးထဲ ထည္႔ျပီး ၂ပါတ္ေလာက္ ထားလို႔ ရလာတဲ့ တယ္သီး အၾကြပ္သီးဆိုတာလဲ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထဲမွာေတာ့ ေရေျပာင္းဖူး နဲ႕ ဆလတ္ရိုးကို ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။ 

စူကာသီး (ေဂၚရခါးသီး)၊ ဖရုံသီး၊ စူကာရြက္၊ ေရေျပာင္းဖူး
ေဂၚဖီထုပ္၊ ၾသဇာသီး
ဝယ္လာျဖစ္ခဲ့တာက ေထာပါတ္ေျပာင္း၊ ေရေျပာင္းဖူး၊ ေထာပါတ္ပဲ၊ ေရႊပဲရြက္

 

  
ေနၾကာေစ့ေလွာ္၊ တရုတ္ပဲ၊ ပဲပုတ္ေစ့၊ ဖရုံေစ့၊ ေျမပဲဆားေလွာ္၊ စသျဖင့္.. စသျဖင့္..
sour & spice corner: ငရုတ္သီး၊ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္

(ကင္မရာ တကားကားနဲ႔ ေစ်းသြားခဲ့တဲ့ ေစ်းေန႔တစ္ေန႔ကေပါ့။)

 

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Kalaw-Taungyi: ေတာင္ၾကီးေစ်းေန႔”

  1. Ko Kyaw Says:

    တယ္သီး english name သိရင္ေျပာပါ
    ဓါတ္ပံု ရွိရင္လည္းပို.ေပးပါ

  2. Casslyn Manaw Cho Says:

    hi do you mind to share more in english so that i can understand more about myanmar food 😀

    I like chin paung kyaw very much since my myanmar friend introduced this dish to me 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: